Een ‘Schoffelaar’ what the f*ck is dat nou weer?

hangend op de schoffel

Afstemmen, losmaken en ontspannen. Het werk van een ‘Schoffelaar’. Uiteraard heb ik even in de ‘Van Dale’ gekeken of het woord ‘Schoffelaar’ bestaat. Verder dan een dier of iemand die schoffelt kom ik niet.

Voor mij betekent het woord ‘Schoffelaar’ een verzamelwoord voor iemand die kan afstemmen, losmaken en ontspannen. Het zijn de werk woorden die voortkomen uit arbeid dat ik al vanaf 2007 zo intens graag doe, schoffelen. Twee keer per week met een schoffel in de prachtige tuinen van de Artfarm in Heerhugowaard, aan de slag. Wat voor grond tref ik aan? Vervolgens maak ik die grond los en hang ik zo’n 6x per uur ontspannen op de schoffelstok, om mijn schoffel-arm even te laten rusten.

Dat hangen is van essentieel belang. Geen inspanning zonder ontspanning. Mijn favoriete onderwerp; efficiënt nietsdoen. Voor mijn gevoel is efficiënt nietsdoen zo ondergewaardeerd in een tijd waar alles om druk druk druk draait en de focus ligt op succes in plaats van op bewuste ademhaling.

Ik ga het begrip schoffelen verder uitbouwen. Voor mij is het het efficiënt nietsdoen samen met de ondersteunende werking van 100% natuurlijke oliën, een manier van leven. Zie voor meer olie het blogartikel ‘Zuiver natuurlijke olie’ direct onder dit artikel. Een ‘Schoffelaar’ vertegenwoordigt als uiting mijn manier van leven. IK BEN EEN WARE SCHOFFELAAR en ik ben niet geschoffeld, of eigenlijk gelukkig toch ook wel een beetje.

Ik ga het begrip schoffelen verder uitbouwen. Voor mij is het het efficiënt nietsdoen samen met de ondersteunende werking van 100% natuurlijke oliën, een manier van leven. Zie voor meer olie het blogartikel ‘Zuiver natuurlijke olie’ direct onder dit artikel. Een ‘Schoffelaar’ vertegenwoordigt als uiting mijn manier van leven. IK BEN EEN WARE SCHOFFELAAR en ik ben niet geschoffeld, of eigenlijk gelukkig toch ook wel een beetje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com
%d bloggers liken dit: